Akupresura in bioenergija (Healing terapija)

Akupresura je metoda alternativne medicine, podobna akupunkturi. Tako kot akupunktura tudi akupresura temelji na konceptu življenjske energije, ki teče skozi «meridiane» v telesu. Med akupresurnimi sejami izvajamo fizični pritisk na točke, da odpravimo "blokade" na teh meridianih.


Bioenergija prihaja iz večnosti – vesolja. Je neuničljiva in je izvor vsake oblike življenja. Če bioenergija pravilno poteka skozi telo smo zdravi, vsaka blokada energije pa povzroči razne zdravstvene probleme. Ena izmed oblik alternativnega zdravljenja je tudi zdravljenje z bioenergijo. S posredovanjem bioenergije je mogoče pomagati človeku.

Bioenergija je oblika alternativnega zdravljenja. Njene moči delovanja na organizem tako somatsko, psihičnem, energetskem in auričnem nivoju so fascinantne. Dvom v delovanje bioenergije je brezpredmeten, saj njene dražljaje občuti vsakdo, ki se podvrže terapiji, njena primarna lastnost pa je, da se dotakne obolelih predelov v organizmu, se jih oprime ter jih začne zdraviti.

Kaj lahko naredi bioenergija?

Bioenergija je sposobna človeka zaščititi pred negativnimi vplivi iz okolja, boleznimi (tako fizičnimi kot duševnimi). Tiste, ki imajo šibko energijsko polje, je enostavno ugotoviti - praviloma niso zadovoljni s kakovostjo svojega življenja, pogosto ostanejo v depresivnih stanjih, se pritožujejo, zavidajo. Ljudje z močno bioenergijo, nasprotno, napolnijo ljudi okoli sebe s svojim pozitivnim, zlahka se spopadajo z zastavljenimi nalogami in gledajo na življenje pozitivno.


Čakre so energetski centri v telesu.

Ki so razvrščeni ob hrbtenjači in so povezava med fizičnim telesom in višjimi nivoji prebivanja. Človek ima več čaker, to so energetski centri – transformerji in prevodniki energije, ki povezujejo človeka z univerzalno – vesoljno energijo. Vsaka čakra je povezana z določenimi organi, živčnimi spleti in žlezami, ter jih energetsko oskrbuje. Od delovanja čaker je odvisno telesno zdravje. Čakre so povezane z auro, ki predstavlja zaščitni plašč okoli telesa in v kolikor določen organ ne deluje pravilno, lahko povzroči na auri poškodbo. Torej bolje, kot delujejo čakre, boljša je naša aura.


Kot sem že napisala, je bioenergija (življenjska energija) osnova življenja. Je temelj življenja, če jo je premalo v telesu, pride do bolezni, če je ni, ni življenja. Vsako živo bitje ima pravico, da koristi to energijo, katero nam odpošilja naš stvarnik. Da bi ostali zdravi v našem duhu, duši in telesu, je zelo važno kaj mislimo.

Kar mislimo je naše življenje in naša usoda.

Kot misleči ljudje moramo vedeti, da moramo vsako slabo misel odstraniti iz naše zavesti, kajti vsaka misel se prej ali slej uresniči, zato moramo odpošiljati vedno samo dobre misli.


Že oče medicine Hipokrat, ki se je rodil okoli 460 let pred našim štetjem na otoku Kosu, je v svojih zapisih navajal bioenergetska zdravljenja in njegove pozitivne, ter zdravilne učinke.

Zdravljenje z bioenergijo priporočam vsakomur, ki ima kakršne koli zdravstvene težave, v naši ordinaciji izvajamo, tako individualno kot tudi skupinsko bioterapijo. Terapije izvajam na edinstven način, saj imam dolgoletne izkušnje iz tega področja, reference kažejo na odličen učinek terapij.

Bioenergijo izvajam že desetletja, ker se je pokazala kot najbolj učinkovita pri zdravljenju:

  • boleznih kosti, sklepov in hrbtenice
  • boleznih notranjih organov
  • bolezni srca in ožilja
  • prehladna obolenja in bolezni dihal
  • kronična vnetja
  • revmatična obolenja in alergije…

ODPRAVLJAM: motnje hormonskega sistema in uravnavam delovanje ščitnice, psihične napetosti in druga stresna stanja, bolečine po operacijah in poškodbah, migrene in razna bolečinska stanja, prebavne motnje, težave z rodili in sečili, težave pri rakastih obolenjih.

Z bioenergijo posežem v najbolj nedostopne predele telesnih struktur, tako na ta način vrnem telesu postopoma izgubljene funkcije, reakcije na terapijo so dostikrat izjemno močne, vse do tedaj, ko se prizadeti deli ne pozdravijo in zavzamejo prvotno funkcijo, tedaj vse reakcije popolnoma minejo.


Opozoriti bi bilo potrebno da naravno zdravilstvo ponovno kaže človeku pot k naravi, ter prvobitnim načinom ohranjanja zdravja. Načini, ki so jih za zdravljenje uporabljali če naši pradavni narodi kažejo, da izhajamo iz naravnega mi sami, tako kot naravne poti do zdravja, ki pa smo jih zanemarili in pozabili.

Opozorila bi, da kemična zdravila na človeški organizem delujejo kot bumerang, ki trenutno deluje, dolgoročno pa se vrne v drugačni še hujši obliki.

Današnja medicina priznava le znanstveno dokazane stvari, seveda saj lobij kemičnih tovarn plačuje raziskave za izdelavo vedno novih kemičnih zdravil, kar predstavlja velik zaslužek. Področja pri katerih ni mogoče ničesar zaslužiti pa noče raziskovati nihče saj so neprofitna, naravno zdravljenje pa je neprofitno. Izgovarjanje, da naravno zdravljenje ne deluje ali da niso uspehi naravnega zdravljenja znanstveno dokazani, so najmanj smešni, če še ne lažnivi.

terapija