Bioenergija

KAJ LAHKO NAREDI BIOENERGIJA?

Bioenergija je sposobna človeka zaščititi pred negativnimi vplivi iz okolja, boleznimi (tako fizičnimi kot duševnimi). Tiste, ki imajo šibko energijsko polje, je enostavno ugotoviti - praviloma niso zadovoljni s kakovostjo svojega življenja, pogosto ostanejo v depresivnih stanjih, se pritožujejo, zavidajo. Ljudje z močno bioenergijo, nasprotno, napolnijo ljudi okoli sebe s svojim pozitivnim, zlahka se spopadajo z zastavljenimi nalogami in gledajo na življenje pozitivno.


Bioenergetika je kombinacija teoretičnih osnov in praktičnih metod enega od oddelkov alternativne medicine. Temelji na konceptu biopolja in bioenergije. Kljub dejstvu, da velja za psevdoznanstveno znanje, ima veliko privržencev in pregledov, ki potrjevajo metodo učinkovitosti.


Bioenergetika človeka sodi v področju ezoteričnega znanja. Ta koncept je neločljivo povezan s takšnimi definicijami, kot so ekstrasenzorna percepcija, avra, prana.

Uradna medicina ne pozna metod zdravljenja z bioenergijo, vendar to ne ovira njihove učinkovitosti.


Ključne točke učenja bioenergije so naslednje: Vključuje koncept človekovega biopolja. To je neke vrste energijsko sevanje, očesu nevidno, del informacijskega polja vesolja.

Menijo, da na biopolje najmočneje vplivata dva dejavnika: lastno mentalno in čustveno sevanje človeka ter vpliv okoliškega sveta.


Vsak človek ima svoj energijski potencial. Odvisno od vpliva različnih dejavnikov lahko zbledi in se napolni iz vira. Skoraj vse metode bioenergije so namenjene zapolnitvi izgube energije in povečanju energetskega potenciala.

Človekove misli in čustva močno vplivajo ne samo na njegovo psiho-čustveno stanje, ampak tudi na zdravje človeškega telesa. Vsako najprej negativno poškoduje, nato pa resonira s telesnim in izzove nastanek bolezni.


Človek in narava sta neločljivo povezana. Prav iz sveta okoli sebe lahko črpate energijo in vitalnost, ki je potrebna za uspešno samouresničitev na vseh področjih življenja.

Človek je del vesolja in se lahko poveže z virom. Tega je sposoben vsak - potrebno je veliko izkušenj v duhovnih praksah.

terapije